MUSIKFILM FESTIVALEN 2024

5 DAGE, 6 FILM, 110 % LYD

Velkommen til Musikfilm Festivalen i Biffen! Fra den 18. - 22. september viser vi i samarbejde med Musikfilm Festivalen og Cinemateket seks musikfilm på det store lærred. Glæd dig til store oplevelser i både billede og lyd!

Joan Baez: I Am a Noise - CIN B_poster
Joan Baez: I Am a Noise - CIN B

Onsdag den 18. september kl. 18:20

Efter mere end 60 år i rampelyset ser folk-legenden og aktivisten Joan Baez tilbage på sin karriere og reflekterer over de personlige udfordringer, som har formet hende – og som omverdenen ikke før har haft kendskab til. ’I Am A Noise’ er et usædvanligt intimt portræt. En visuel dagbog der utilsløret åbner kapitler om Baez’ livslange holmgang med et mørkt sind præget af en traumatisk barndom. Men ligeledes et motiverende vue på hendes livslange politiske engagement – bl.a. i borgerrettighedsbevægelsen – hendes position som alenemor og rejsende musiker, og så selvfølgelig hendes hjerteskærende romance med den unge soulmate Bob Dylan.

Billetter
Mutiny in Heaven: The Birthday Party - CIN B_poster
Mutiny in Heaven: The Birthday Party - CIN B

Torsdag den 19. september kl. 20:45

Post-punkerne The Birthday Party med Nick Cave i front er et af de mest berygtede bands fra Australien fra årene omkring 1980. Ian Whites fascinerende film om det legendariske outfit, ’Mutiny in Heaven’ (hvis ganske sigende titel er nappet fra en Birthday Party-sang) fortæller historien om en kort, men brændende rejse karakteriseret af lige dele kreativitet, kamp og kollaps. Gennem et righoldigt råmateriale, og med fortællerstemmer af gruppemedlemmerne selv, guider filmen os gennem en snoet labyrint af vilde fortællinger med start i Melbourne, mellemstop i London og endestation i Berlin. En episk fortælling om kunstnerisk genialitet, total dysfunktionalitet og uundgåelig undergang tintet i begsort australsk humor.

Billetter
Carlos - CIN B_poster
Carlos - CIN B

Fredag den 20. september kl. 20:30

Biffen serverer et glas vin før filmen.
Han spillede violin allerede, da han var 5. Som 8-årig fandt han en livslang kærlighed til guitaren. Inden han var 14 havde han finpudset sine færdigheder som gademusiker og samlet sit eget band. Og da han var 22 – to uger før udsendelsen af sit første album i august 1969 – lagde han Woodstock Festivalen fuldstændig ned. Carlos Santana med de mexicanske rødder er en levende legende og fortsætter ubønhørligt med at blande jazz, blues og rock med Mariachi-toner i en stil, der er indbegrebet af musikalsk spiritualitet. Kom tæt på ham i et festfyrværkeri af en film fuld af hjemmevideooptagelser, koncertklip, ikke før vist arkivmateriale og rundbordssamtaler med hans nærmeste familie.

Billetter
Karen Carpenter: Starving for Perfection - CIN B_poster
Karen Carpenter: Starving for Perfection - CIN B

Lørdag den 21. september kl. 16:00

The Carpenters melankolske, vokalharmoniske soft rock, med Karen Carpenters silkebløde stemme i front, var et af 1970’ernes allerstørste amerikanske trækplastre. Karen (der i øvrigt var en eminent trommeslager) og bror Richard solgte millioner af plader og er rangeret som nummer 10 på Rolling Stone Magazines liste og de mest betydningsfulde duoer nogensinde. Alle, som voksede op i perioden, kan huske ’Top of the World’, ’Superstar’ og ’Yesterday Once More’. Søskendeparrets succes og tandpastasmil står dog i skærende kontrast til det familiedrama og de lidelser som lå lige under den blanke overflade – og som resulterede i, at Karen gik bort i en alder af bare 32 år, udtæret af forventningspres og spisevægring. ’Starving for Perfection’ kommer besnærende rundt om både musikken og de giftige dynamikker i familien Carpenter, der førte til sangerindens tragiske skæbne. Alt sammen gennem interview med nære venner og samarbejdspartnere, som prøver at forstå hendes sygdom og ubarmhjertige jagt på perfektion.

Billetter
The Stones and Brian Jones - CIN B_poster
The Stones and Brian Jones - CIN B

Lørdag den 21. september kl. 20:30

Brian Jones stiftede The Rolling Stones i 1962 og var med sin sexappeal og sine multiinstrumentelle færdigheder gruppens centrale omdrejningspunkt indtil stofferne tog over og de interne magtkampe satte sig igennem, og han måtte forlade bandet i 1969. Kort tid efter druknede han i sin swimmingpool. Som 14-årig mødte instruktør Nick Broomfield (’Kurt and Courtney’, ’Marianne and Leonard’) tilfældigt Jones i et tog. Da lå verden åben for det unge stjernefrø. Men skæbnen ville det anderledes. Broomfields bevægende portræt opruller historien om Jones’ syv turbulente år som rullesten gennem et imponerede baggrundsmateriale. Men filmen kaster samtidig lys på forholdet til forældrene – som bestemt ikke billigede Jones’ meritter som rockstjerne – samt hans endeløse jagt på kærlighed og forståelse, en jagt, der resulterede i mange børn med mange forskellige kvinder.

Billetter
Ryuichi Sakamoto: Opus - CIN B_poster
Ryuichi Sakamoto: Opus - CIN B

Søndag den 22. september kl. 13:30

’Opus’ er en musikalsk gave. En prunkløs, intim og ophøjet svanesang fra den nu afdøde japanske stjernekomponist Ryuichi Sakamoto. En helt særlig liveoptagelse. Kun Sakamoto selv, i det bedste studie med det bedste klaver, han kunne finde, stort set uden ord – men i selskab med 20 nøje udvalgte og omarrangerede kompositioner fra hans imponerende bagkatalog. Sakamoto var under optagelsen dødssyg af cancer. Det kan mærkes, og indfangningen af hans sidste kraftanstrengelse (varetaget af hans egen søn i tindrende smuk sort/hvid) skærper gennem sit minimalistiske formsprog fokus på musikken og åbner en dør til et unikt, kontemplativt oplevelsesrum. Undervejs kan man tolke på – eller bare nyde – anvendelsen af lys og skygge og diskret billedmættet symbolik.

Billetter