FULD AF KÆRLIGHED

Premiere: 23. maj
Sprog: Dansk
Genre: Drama
Instruktør: Christina Rosendahl
Skuespillere: Lars Ranthe og Stine Stengade

Efter den succesfulde og anmelderroste Vores mand i Amerika er Christina Rosendahl tilbage med FULD AF KÆRLIGHED, hvor de store verdensbegivenheder er skiftet ad med det nære og familiære. Filmen handler om en middelklassefamilie, som på overfladen har en lykkelig og perfekt tilverelse. Men bag facaden er familien tæt på opløsning på grund af farens eskalerende forbrug af alkohol. Efter fiere år med svigt og brudte lofter siger de endelig fra overfor faren: "Stop med at drikke, eller vi forlader digl". De må dog snart erkende, at løsningen hviler på alles skuldre.

FULD AF KÆRLIGHED er både skrevet og instrueret af Christina Rosendahl. Bag kameraet er det Robert- og Bodilprisvindende filmhold fra Vores mand i Amerikaatter samlet. Stine Stengade, Lars Ranthe og Vilbjerk Malling Agger udgør det stjernebesatte hovedcast i denne rørende og hjertegribende biografoplevelse.

KNOX GOES AWAY

Premiere: 30. maj
Sprog: Engelsk
Genre: Thriller
Instruktør: Michael Keaton
Skuespillere: Al Pacino, James Marsden, Michael Keaton og Marcia Gay Harden

John Knox er lejemorder, og det er han god til. Hvem han slår ihjel og hvorfor, interesserer ham egentlig ikke. Der er ingen følelser indblandet. Den side af hans liv har på den anden side betydet, at han er blevet skilt fra sin kone, og at hans søn. Miles, ikke har kontakt med ham, og at han aldrig har set sit nu 16-årige barnebarn. Det kan også snart være lige meget, for en neurolog giver ham ikke lang tid. John lider af en neurologisk sygdom, som på få uger vil gøre ham dement. Det er sidste chance at gøre rent bord, for først forkludrer han en likvidering og skyder sin egen partner, og derefter bliver han opsøgt af Miles. Han har dræbt en mand, der har gjort hans datter, Johns barnebarn, gravid. Endelig har han brug for sin fars hjælp.
Michael Keaton har instrueret ”Knox Goes Away” og spiller selv hovedrollen som lejemorderen John Knox, der med en hård deadline får chancen for at rydde op i sit liv og gøre regnskabet op. Med sig har han Al Pacino som Xavier Crane og James Marsden som Johns søn Miles.

HIT MAN

Premiere: 30. maj
Sprog: Engelsk
Genre: Action, komedie
Instruktør: Richard Linklater
Skuespillere: Glen Powell, Adria Arjona og Austin Amelio

Gary Johnson (Glen Powell) er den mest eftertragtede professionelle lejemorder i New Orleans. Men hvis man betaler ham for at dræbe en utro ægtefælle eller en voldelig chef, sidder man i saksen - han arbejder nemlig undercover for politiet. Da en desperat kvinde forsøger at hyre ham til at myrde sin voldelige mand, bryder han alle regler og ender ikke bare med at tale hende fra det, han falder også for hende. Snart er Gary viklet ind i en kædereaktion af skuespil, bedrag og mere eller mindre kriminelle handlinger. Den Oscar-nominerede instruktør Richard Linklater (Boyhood, Before Sunrise) har instrueret denne solbeskinnede actionkomedie fyldt med konstante overraskelser, spænding og forklædninger.

POWER ALLEY

Premiere: 30. maj
Sprog: Spansk
Genre: Drama
Instruktør: Lillah Halla
Skuespillere: Domenica Dias, Loro Bardot, Grace Passô, m.fl.

17-årige Sofia er det helt store og lovende talent på sit volleyballhold, men hendes drømme om en professionel karriere sættes imidlertid på pause, da hun opdager, at hun er gravid.
Abort er en kompliceret sag i Brasilien, og i sin søgen efter en ulovlig abort bliver hun målet for en fundamentalistisk gruppe, der er fast besluttet på at stoppe hende for enhver pris - men hverken Sofia eller dem, der elsker hende, er villige til at overgive sig, og med sit farverige volleyballhold i ryggen sætter hun sig for at udleve sine drømme. En film om sammenhold, venskab og om at gå sammen mod systemet.

EN VILD FAMILIE

Premiere: 30. maj
Sprog: Norsk
Genre: Dokumentar
Instruktør: Silje Evensmo Jacobsen

EN VILD FAMILIE er et dybfølt og livsklogt portræt af kærlighed, tab og opvækst. En inderlig og intim fim, der dykker ned i vores livsvalg samt vores ansvar over for planeten og vores børn.

Med hjemmeskoling, et selvforsynende landbrug og krammere til skovens træer ligner familien Payne en vaskeægte moderne, lykkelig hippie-drøm. De fire børn og deres kærlige forældre lever et idyllisk liv i de norske skove – langt fra iPads og skole-hjem-samtaler. Men da tragedien rammer, tvinges den unge familie ud i en strøm af dilemmaer og må genoverveje deres fremtid på landet og deres relationer til hinanden. Dokumentaren graver dybt ind i tragediens sårbare familiedynamikker og finder en kærlighed, der både er smitsom, lærerig og rørende. Over flere år følger kameraet i hælene på familien, mens de forsigtigt forsøger at integrere sig tilbage ind i den moderne verden og forsøger at acceptere sorgen som en livslang følgesvend.

Vinder af Grand Jury Prize - World Cinema Documentary på Sundance Film Festival. Filmen blev desuden vist på CPH:DOX.

WICKED LITTLE LETTERS

Premiere: 6. juni
Sprog: Engelsk
Genre: Komedie, krimi, drama
Instruktør: Thea Sharrock
Skuespillere: Jessie Buckley, Olivia Colman, Timothy Spall, Alisha Weir, Eileen Atkins m.fl.

Da indbyggerne i den lille landsby Little Hampton - inklusiv den meget konservative Edith - ud af det blå begynder at modtage små modbydelige breve med posten, falder mistanken straks på den viltre Rose. Brevene er skandaløse og med et sprogbrug, som selv den værste havnearbejder ville modsætte sig. Et sprogbrug som imidlertid sagtens kunne tillægges Rose, men er det nu også hende, der står bag? Sladderen løber stærkt i den lille by, men da Rose pludselig risikerer at miste forældreretten over sin lille datter, beslutter en gruppe kvinder sig for at opklare mysteriet om afsenderen bag de mystiske breve.

TOTEM

Premiere: 6. juni
Sprog: Spansk
Genre: Drama
Instruktør: Lila Avilés
Skuespillere: Naíma Sentíes, Montserrat Marañon og Marisol Gasé

Syvårige Sol tilbringer dagen i sin bedstefars livlige hus i Mexico City, hvor familien, på lettere kaotisk vis, planlægger et surprise party for hendes kræftsyge far. Som dagen går på hæld, går det op for Sol, at hendes liv snart vil ændre sig radikalt. 'Tótem' er en hjertevarm og gribende fortælling af Lila Avilés. Filmen har hjemtaget adskillige festivalpriser og opnåede shortlisting som 'Bedste internationale film' ved dette års Oscar-uddeling.

TIL VERDENS ENDE

Premiere: 13. juni
Sprog: Engelsk
Genre: Drama, western
Instruktør: Viggo Mortensen
Skuespillere: Vicky Krieps, Viggo Mortensen, Solly McLeod, Danny Huston, Garret Dillahunt, Colin Morgan, Ray McKinnon og W. Earl Brown

Viggo Mortensen har både instrueret og spiller en af de bærende roller i kærlighedsdramaet The Dead Don’t Hurt, som er historien om to elskende ved verdens ende. Historien udspiller sig i det vestlige USA i 1860’erne, hvor den egenrådige Vivienne indleder et forhold til den danske immigrant Holger Olsen (Viggo Mortensen). De rejser sammen til hans beskedne hjem i en lille flække i Nevada, hvor de starter et liv sammen. Men borgerkrigen skiller dem ad, og Vivienne må klare sig selv i deres nye hjemby, som kontrolleres af korrupte politikere og skrupelløse individer. Filmen er et portræt af en moderne og selvstændig kvinde, der er fast besluttet på at forsvare sig selv i en uforsonlig verden domineret af hensynsløse mænd. Vivienne spilles af den uforlignelige Vicky Krieps, bl.a. kendt fra DEN SKJULTE TRÅD.

PARADISET BRÆNDER

Premiere: 13. juni
Sprog: Svensk
Genre: Drama
Instruktør: Mika Gustafson
Skuespillere: Bianca Delbravo, Dilvin Asaad, Safira Mossberg og Ida Engvoll

PARADISET BRÆNDER er en både rørende og gnistrende film om den hårfine balance mellem euforisk frihed og den barske virkelighed, der hører med til at vokse op.

I et arbejderklasseområde i Sverige klarer de tre søstre Laura (16), Mira (12) og Steffi (7) sig på egen hånd. Deres fraværende mor har overladt dem til sig selv, og med ingen forældre til stede og sommeren lige om hjørnet er søstrenes vilde og utæmmede liv både fri fra bekymringer og fuld af anarki. Men da de sociale myndigheder indkalder familien til et møde, bliver Laura nødt til at finde en person, der kan udgive sig som deres mor - ellers vil pigerne blive skilt ad og placeret i forskellige plejefamilier. For ikke at bekymre sine yngre søstre, holder Laura truslen skjult for Mira og Steffi. Men efterhånden som sandhedens øjeblik nærmer sig, bliver det tydeligt for søstrene, at deres liv snart vil forandre sig for altid.

PARADISET BRÆNDER blander humor og varme og havde premiere på Venedig Film Festival 2023, hvor den vandt 2 priser. Filmen har desuden vundet Svenska Filminstitutets Guldbagge-pris som Bedste Film.

ONE LIFE

Premiere: 20. juni
Sprog: Engelsk, tysk, tjekkisk, fransk
Genre: Biografi, drama, historie
Instruktør: James Hawes
Skuespillere: Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin, Romola Garai, Johnny Flynn, Alex Sharp og Adrian Rawlins

ONE LIFE fortæller den inspirerende og sande historie om Sir Nicholas ’Nicky’ Winton, hvis bestræbelser på tærsklen til anden verdenskrig reddede mere end 600 børn fra deres undergang i hænderne på nasisterne. Nicky betragtede ikke sig selv, som en humanitære, men som bankmand. Men da han besøgte et nyligt besat Prag i 1938 og så tilstanden for de flygtende jøder, gjorder han, hvad han mente var det eneste rigtige at gøre – det som enhver ville gøre – og dedikerede sig til sagen. Krigen nærmede sig, og det var et kapløb med tiden. Hvor mange børn kunne han nå at befri før det blev for sent? 50 år senere i 1988 bliver Nicky stadig hjemsøgt af de børns skæbne, som han ikke var i stand til at hjælpe. Ikke før han på direkte tv blev overrasket af de overlevende, kunne han acceptere, at når man står over for så ødelæggende grusomheder, er det en sejr blot at redde ét liv. Samtidig blev den britiske offentlighed også bekendt med sandheden om deres helt gemt iblandt dem. James Hawes har før siddet i instruktørstolen på en lang række prisvindende tv-serier og film, som Black Mirror, Enid og The Challenger Disater og har nu samlet et stjernespækket cast til filmen One Life. Rollelisten indbefatter bl.a. Anthony Hopkins, hvis imponerende karriere har budt på ikoniske roller bl.a. i filmene Ondskabens øjne, Two Popes, Resten Af Dagen, The Father og mange flere. Både Ondskabens Øjne og The Farther indkasserede Hopkins en Oscarstatuette for Bedste Mandlige Hovedrolle. Derudover er den engelske, prisvindende skuespiller Helena Bonham Carter også at finde på rollelisten. Helena Bonham Carter er især kendt for sin rolle som heksen Bellatrix Lestrange i Harry Potter-serien. Hendes andre film inkluderer bl.a. Fight Club, Kongen Store Tale og Alice I Eventyrland. Jonathan Pryce (The Two Popes, Tomorrow Never Dies, The Crown) slutter sig til rollelisten, og er igen klar til det store lærred med Hopkins.

THE SWEET EAST

Premiere: 20. juni
Sprog: Engelsk
Genre: Drama
Instruktør: Sean Price Williams
Skuespillere: Talia Ryder, Simon Rex, Ayo Edebiri og Jacob Elordi

Efter sin Cannes-premiere i Quinzaine, Directors’ Fortnight-sektionen, invaderer ”THE SWEET EAST” i denne tid filmfestivaler rundt om i hele verden og støvsuger priser for sit unikke bud på en moderne fabel, en picaresk fortælling som en feberdrøm om Lillians eventyr på sin usædvanlige High school-udflugt fra ’uskyldens’ South Carolina til ’smeltediglen’ Washington D.C. og videre, hvor alt det, der ikke kan ske, netop er præcis, hvad der faktisk sker. Et mix, der allerede er kaldt 2023’s svar på ”Alice i Eventyrland” dumpet ned i et mareridt af kafkaske dimensioner sat på spidsen i en karikeret og politiseret, trumpsk verden, hvor alt og intet på én og samme tid er akkurat, hvad man forestiller sig og samtidig forekommer helt usandsynligt. Hvor alt og intet giver mening.

For instruktionen står Sean Price Williams, som hidtil er kendt som skuespiller og i særdeleshed dedikeret fotograf, der fik sit gennembrud med Benny og John Safdie’s ”Heaven Knows What” i 2014. I 2020 vandt han priser for bedste fotografering af kortfilmene ”Let’s Get Lost” og ”The Follower”.