STORE KLASSIKERE, SJÆLDNE FILMPERLER, SPÆNDENDE EVENTS

CINEMATEKET I BIFFEN er stedet, hvor du hver tirsdag og andre udvalgte dage kan opleve filmhistoriens vigtigste værker og nye filmperler. Her kan du se klassikere, kultfilm, stumfilm, mv., som er med til at holde filmhistorien i live, og som ellers ikke finder vej til de danske biografer. Cinemateket er filmhistoriens bibliotek, og gennem Biffen bliver det tilgængeligt for nordjyderne. 

Filmene udvælges af Cinemateket og Biffen i fællesskab og vises i Biffen i det historiske Nordkraft - den perfekte ramme for en aften i filmhistoriens navn. Ofte suppleres filmene med introduktion, mad eller musik, der løfter oplevelsen.

Her på siden, kan du se det aktuelle program. OBS! Filmene er uden danske undertekster, medmindre andet er anført. 

Entré 100 kr. Forhøjet entré ved events og helaftensfilm. 

Juni

DAGENS SKØNHED

Tirsdag 18. juni kl. 18:15

‘Dagens skønhed’ er en gennemført surrealistisk fortælling pakket ind i pikante erotiske bordel-omgivelser. Det er historien om den smukke lægefrue Séverine (Catherine Deneuve), der ikke tilfredsstilles af sin mand, og derfor indleder et dobbeltliv som deltidsprostitueret. Men som tiden går, får Séverine svært ved at holde de to verdener adskilt, og grænsen mellem virkelighed og drøm bliver flydende. Den gennemførte 60'er-æstetik har kostume-bidrag af Yves St. Laurent. Filmen vandt Guldløven i Venedig.

Filmen vises med engelske undertekster.

 

DO THE RIGHT THING

Tirsdag 18. juni kl. 20:30

Spike Lee fik sit gennembrud med den højspændte og funky ’Do the Right Thing’, der sætter en fed streg under racismens spændinger, som de udspiller sig på årets varmeste dag i Brooklyn anno 1989. Skildringen foregreb det virkelige livs febrile forhold mellem afroamerikanere og politiet i USA – og mestrer den svære kunst at balancere højdramatisk racerelateret stof med tværsikker ironi og humor.

Filmen vises uden undertekster. Engelsk tale.

 

DØDENS GAB

Tirsdag 25. juni kl. 18:15

Steven Spielbergs ’Dødens gab’ (’Jaws’) er en af filmhistoriens helt store klassikere. En ung kvinde forsvinder på en natlig svømmetur. Myndighederne forsøger at bortforklare ulykken af politiske grunde, men hajen kan ikke fejes ind under det bureaukratiske gulvtæppe. Og så starter terroren. Filmen er bygget op omkring en konstant frygt for et væsen, som ikke vises før det endelige klimaks – og da er tilskuerens nerver blevet slidt protontynde i to frygtindgydende timer. Steven Spielbergs Hitchcock‘ske haj-thriller modtog tre Oscars – blandt andet for Verna Fields nervepirrende klipning og John Williams’ faretruende musik – og gjorde Spielberg til kongen af Hollywood i en alder af bare 28 år.

Filmen vises uden undertekster. Engelsk tale.

 

"Et Cinematek er en biograf, der beriger filmkulturen ved at holde filmhistorien i live for forskere, filmskabere og offentligheden gennem visning af historiske film og filmkulturelle værker, som ellers ikke ville finde vej til et filmlærred. Cinemateket er for filmen, hvad biblioteket er for bøgerne og kunstmuseet for billedkunsten."

Det Danske Filminstitut.