MUSIKFILM FESTIVALEN 2020

4 DAGE, 5 FILM, 110 % LYD

Velkommen til Musikfilm Festivalen i Biffen! Fra den 8. - 11. oktober viser vi i samarbejde med Musikfilm Festivalen og Cinemateket fem musikfilm på det store lærred. Glæd dig til store oplevelser i både billede og lyd!

White Riot - CIN B_poster
White Riot - CIN B

8. oktober kl. 21 (Engelsk tale. Uden undertekster)

En spirende racisme i England vakte i 1978 massiv modstand fra musikhistoriens måske største græsrodsbevægelse, der med rock, reggae og The Clash som spydspids samlede en nation i splid.

Kom tæt på fødslen og effekten af bevægelsen Rock Against Racism (RAR) i Rubika Shahs intense dokumentar ´White Riot´ – og følg sammenslutningen af kunstnere og politiske aktivister, som lader musikken tage ordet i kampen mod den frembrusende nynazistiske bevægelse National Front. Skelsættende arkivmateriale dokumenterer en kulturel begivenhed, der kulminerer i en historisk protestmarch gennem London med 100.000 deltagere. Tempoet er energisk, hårdtslående og medrivende, ligesom musikken og tidsånden, der vækkes til live gennem koncertoptagelser og personlige beretninger fra konflikternes voldelige brændpunkter.

Billetter
Liam Gallagher: As It Was - CIN B_poster
Liam Gallagher: As It Was - CIN B

9. oktober kl. 21 (Engelsk tale. Uden undertekster.)

Den tidligere Oasis-forsanger Liam Gallagher har ikke talt med sin bror Noel siden deres skæbnesvangre opgør før en koncert i Paris 2009 – et opgør, der resulterede i håndgemæng, smadrede guitarer og gravskriften over 18 års på alle måder højspændt elektrisk samarbejde. 

Mens Noel – Oasis´ primære sangskriver – gradvist fandt sig selv som solokunstner, førte Liam Oasis videre i det ikke nær så vitale Beady Eye og gled længere og længere ned i en sump af ægteskabelige skandaler, druk og juridiske trakasserier. Med ´As It Was´ sætter instruktør Kevin Fitzgerald spot på Liam Gallaghers kamp for at få styr på sit privatliv og genvinde sin supernova-status med udspillet ´As You Were´ – et album, der gik lige lukt ind på førstepladsen af den engelske hitliste i 2017.

 

Billetter
ZZ Top: That Little Ol Band from Texas - CIN B_poster
ZZ Top: That Little Ol Band from Texas - CIN B

10. oktober kl. 21 (Engelsk tale. Uden undertekster)

EVENT Journalist, musik- og filmanmelder Bent Stenbakken indleder filmen.

Billy Gibbons, Dusty Hill og Frank Beard har været den ubrydelige triangel i power blues-fænomenet ZZ Top siden 1969 – ja, indtil 2006 havde de langskæggede fyre i texastrioen med den surrealistiske aura sågar den samme producer og manager.

I ´That Little Ol´ Band from Texas´ får du dem for fuld udblæsning i en optagelse lavet eksklusivt til lejligheden, foruden et hav af røverhistorier om gruppens tilblivelse, psykedeliske forhistorie, gennembruddet med albummet ´Tres Hombres´ fra 1973 og MTV-storhittet ´Eliminator´ ti år senere, hvis musikvideoer, fulde af pimpede biler og bikiniklædte piger, satte sig på nethinden af en hel generation af teenagere. 

Billetter
Ella Fitzgerald: Just One Of Those Things - CIN B_poster
Ella Fitzgerald: Just One Of Those Things - CIN B

11. oktober kl. 15:30 (Engelsk tale. Uden danske undertekster.)

Ella Fitzgerald (1917–1996) var en af jazzens mest signifikante sangerinder, og med sine 13 Grammy-priser blev hun hædret som få. Men hendes vej til berømmelsen var langt fra en dans på roser.

Hun blev opfostret i New York, af en alenemor, der arbejdede på et vaskeri, mens Ella løb ærinder for hustlers i nabolaget og øvede sig i at synge. Moderen døde, da Ella var bare femten, og de lokale myndigheder sendte hende på en forbedringsanstalt, da hun jævnligt pjækkede fra skole. Den stak hun af fra og kom ad omveje med i en talentkonkurrence, arrangeret af Apolloteatret i Harlem i 1934, hvor hun lagde salen ned. Derefter fulgte fem årtier som jazzens førstedame. 

Billetter
Ron Wood - Somebody Up There Likes Me - CIN B_poster
Ron Wood - Somebody Up There Likes Me - CIN B

11. oktober kl. 21 (Engelsk tale. Uden danske undertekster.)

EVENT Journalist, musik- og filmanmelder Bent Stenbakken indleder filmen.

Ronnie Wood har i mere end 55 år været synonym med tidløs og bundsolid rock ´n´ roll. Han købte sin første guitar for 25 pund, men skiftede til dyrere modeller i takt med sit engagement i The Birds, The Jeff Beck Group, The Faces og selvfølgelig The Rolling Stones, som han har været fast medlem af siden 1975.

Wood har sideløbende med musikken dyrket maleriet som udtryksform og er bedstevenner med Damien Hirst, som kalder ham en markant bedre maler end Hirst. Kom et strøg tættere på Woods, hvis bumlede liv fremlægges bundærligt af ham selv og alle rullestenene omkring ham.

 

Billetter