Kære biografgængere

Så fik vi indviet Biffens nye hjemmeside! Og som du kan se, har nyhedsbrevet også fået en ansigtsløftning. Med dét tager vi hul på en uge med tre premierer, som alle finder sted på torsdag den 10. december. Eventyrfilm hører julen til, og torsdag er der premiere på den bizarre og barokke del af slagsen. Tale of Tales er et sandt orgie af fantasifulde karakterer, kostumer og kongeriger. Derudover kan du se frem til den smukke chilenske film, Lysets Nostalgi og til den latterfremkaldende Jagten på Chaplin. Den 9. december inviterer Biffen og sexologiprofessor Christian Graugaard til Sexologisk Filmkanon med filmen Shame. Læs mere om hver enkelt film nedenfor.

LYSETS NOSTALGI

I Chiles Atacama-ørken ser astronomer dybt ind i kosmos i deres søgen efter oprindelsen af liv. Ikke langt derfra leder en gruppe kvinder i sandet efter ligdele af deres kære, efterladt af Pinochets regime. Filmen 'Lysets nostalgi' er en dokumentar, der viser en nations glæde, smerte og hemmeligheder. Dokumentaren er instrueret af den garvede filmskaber, Patricio Guzmán, der også står bag den ligeledes aktuelle Perlemorsknappen. 'Lysets nostalgi' vandt prisen for bedste dokumentar ved European Film Awards i 2010.

Premiere den 10. december.


Jagten på chaplin

Den franske komedie 'Jagten på Chaplin' foregår i slutningen af 1970erne og handler om den småkriminelle Eddy, der lige er blevet løsladt fra fængslet og skal bo hos Osman. Som betaling må Eddy passe udlejerens datter, Samira, mens moren er på hospitalet. Ingen af dem har særlig mange penge, og da Eddy opdager, at Charlie Chaplin lige er blevet begravet, får han en fiks idé: At stjæle Chaplins lig og forlange en løsesum! Instruktøren har tidligere stået bag den prisvindende film Om guder og mænd.

Premiere den 10. december.Tale of tales

Filmen væver tre eventyrlignende fortællinger sammen. Der var engang tre nabokongeriger med hver deres storslåede slot, hvor konger, dronninger, prinser og prinsesser levede. I det ene slot boede en dronning, der var opslugt af ønsket om et barn. Det andet slot husede en liderlig, libertiner af en konge og det sidste slot var optaget af en konge, der var fascineret af et mystisk dyr. Løst baseret på eventyrene af Giambattista Basile og instrueret af Matteo Garrone, der tidligere har lavet Gomorra.

Premiere den 10. december.sexologisk filmkanon: shame

I samarbejde med Sexologisk Institut vises filmen Shame. Sexologiprofessor Christian Graugaard indleder filmen, der handler om Brandon, som er besat af sex. Når han ikke udøver det med tilfældige kvinder, tilfredsstiller han sig selv i bruseren, på kontoret, hvor som helst. Da hans kontaktsøgende lillesøster flytter uanmeldt ind i hans lejlighed, rykkes Brandon ud af sin rutine. For at prøve noget nyt inviterer han en sød kollega på en reel date. Men da han udvikler følelser for hende, aner han ikke, hvad han skal stille op. 

Event den 9. december kl. 20.45


SENIORBIFFEN - vi ses igen i det nye år

Biffen inviterer igen til SeniorBiffen for filminteresserede seniorer 4 fredage i foråret kl. 10.00. Se sæsonens nye film sammen med andre seniorer, uanset om du kommer alene eller sammen med andre. Det koster 50 kr pr. film, inkl. kaffe og cookie efter filmen. Første film er Afskedsfesten, der handler om retten til at bestemme over liv og død. Afskedsfesten vises den 8. januar. Se hele SeniorBiffens forårsprogram her.

Du binder dig ikke til at se et bestemt antal film, så det er bare at møde op, købe en billet og så nyde filmen. Der er nummererede pladser, og billetter kan evt. bestilles i forvejen mod gebyr på 5 kr. på tlf. 98169977 eller på vores hjemmeside.

FacebookinstagramBiffenEmail

Hvis du ønsker at framelde dig nyhedsbrevet, så {frameldingslink}